maandag 26 november 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Grote Waddenfondsbeurs voor onderzoek onderwaternatuur in Waddenzee

Grote Waddenfondsbeurs voor onderzoek onderwaternatuur in Waddenzee

Een rijke en gezonde Waddenzee is een onmisbare schakel in de levenscyclus van vele trekvogels en –vissen. Het realiseren van zo'n rijke Waddenzee is daarom ook het streefbeeld van het Waddenfonds en de drie Waddenprovincies: Groningen, Friesland en Noord-Holland. Daarom kende het Waddenfonds op vrijdag 23 november 2018 een subsidie van 6,4 miljoen euro toe aan het project 'Waddenmozaïek" van Natuurmonumenten, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en NIOZ om uit te zoeken hoe het gesteld is met de onderwaternatuur in de Waddenzee en mogelijke herstelmaatregelen te testen.

Lees verder

1000e schenking Jan Noorlandt

Op 22 november kwam dhr. Jan Noorlandt persoonlijk zijn 1000ste geschenk aan de UB overhandigen: een fraai geillustreerde uitgave uit 1927 van het boek "Wout de scheepsjongen" door W.G. van de Hulst. Namens Bijzondere Collecties nam conservator Alisa van de Haar het exemplaar in ontvangst.

Lees verder

Benefietconcert 'Mijn taal is jouw taal'

Benefietconcert Mijn taal is jouw taal

Lees verder

'Landjepik' door burgers van gemeentegrond groot probleem

Waarschijnlijk honderdduizenden huishoudens in Nederland maken illegaal gebruik van gemeentegrond. Dat concludeert Björn Hoops, onderzoeker bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Volgens hem is een wetswijziging nodig om het verlies van overheidsgrond en conflicten te voorkomen. Het onderzoeksrapport 'Landjepik in Nederland' van Hoops komt deze week uit.

Lees verder