Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 24 oktober 2018

Universiteit van Amsterdam: Snel reageren op werkappje? Ook thuis houdt het je bezig

Snel reageren op werkappje? Ook thuis houdt het je bezig
Heb jij het gevoel dat je op je werk constant je werksmartphone moet checken om snel te kunnen reageren op de berichtjes die je hebt gekregen? Als dat zo is, dan is de kans groot dat jij je ook nĂ¡ je werk moeilijk kunt losmaken van je telefoon en je werk. Dat blijkt uit onderzoek van psychologen van de Universiteit van Amsterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam.
Lees verder

Geschiedenisonderwijs gaat leven bij koppeling heden-verleden
Leerlingen in het voortgezet onderwijs gaan de relevantie van geschiedenis meer inzien als er een koppeling met het heden wordt gemaakt. Leraren zagen dat de betrokkenheid en de motivatie van de leerlingen erdoor worden vergroot. Dat blijkt uit onderzoek van Dick van Straaten. Hij promoveert op 8 november aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder

Eddie Brummelman wint Nationale Postdocprijs
De Jonge Akademie en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen reiken de prijs uit voor Brummelman's onderzoek naar zelfbeeldontwikkeling bij kinderen en narcisme. De jury beoordeelde zijn onderzoek als zeer innovatief en van uitstekende wetenschappelijke kwaliteit.
Lees verder