Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 29 oktober 2018

Universiteit Twente: Vier miljoen euro EU subsidie voor onderzoek naar duurzame mantelzorg

Vier miljoen euro EU subsidie voor onderzoek naar duurzame mantelzorg
Een internationaal netwerk 'ENTWINE informal care', geleid door prof. Mariët Hagedoorn en prof. Robbert Sanderman van de afdeling gezondheidspsychologie van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van ruim €4 miljoen. Met deze subsidie kunnen 15 beginnende onderzoekers worden opgeleid om vraagstukken rondom duurzame mantelzorg te onderzoeken en op te lossen. De Universiteit Twente en Nedap Healthcare coördineren de onderdelen die zich richten op het ontwerp en implementatie van nieuwe technologieën.
Lees verder

UT brengt 'High Tech, Human Touch' naar Dutch Design Week
Van hightech onderdak-pak voor daklozen tot sociale robot die je Frans leert. Universiteit Twente brengt – dit jaar voor het eerst aangejaagd door DesignLab – haar 'high tech, human touch' naar Dutch Design Week Eindhoven 2018.
Lees verder

Recordaantal studenten aan Universiteit Twente
Evenals voorgaand jaar ziet de Universiteit Twente een sterke stijging van het aantal studenten dat kiest voor een technische opleiding. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van 1cHO, hét onderwijsdatabestand van Nederland.
Lees verder

Gouden microjuweeltjes uit de 3D printer
Dankzij een lasertechniek die ultrakleine metaaldruppels afschiet, is het mogelijk om druppel voor druppel driedimensionale structuren te printen, niet alleen eenvoudige 'stapelingen' zoals pilaartjes maar ook complexe overhangende structuren zoals een helix van enkele micrometers, en dat in puur goud. Dit maakt het mogelijk om nieuwe 3D componenten te printen met micrometer afmetingen, voor bijvoorbeeld elektronica of fotonica. Onderzoekers van de Universiteit Twente presenteren hun resultaten in het wetenschappelijke tijdschrift Additive Manufacturing.
Lees verder