maandag 1 oktober 2018

Technische Universiteit Delft: TU Delft stijgt in THE ranking

TU Delft stijgt in THE ranking
De TU Delft staat dit jaar op de 58e plaats in de wereldwijde Times Higher Education (THE) Ranking, een stijging van vijf plaatsen. Daarmee is de TU Delft de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit. Universiteitsranglijsten worden veel geraadpleegd door internationale studenten en wetenschappers die in het buitenland willen studeren of werken.
Lees verder

UMO van start: onderzoek naar mobiliteit in stedelijke gebieden
Het project Urban Mobility Observatory (UMO) krijgt een bedrag van € 1.950.000 uit het programma NWO-groot, bedoeld voor de bouw van grote ondersteunende wetenschappelijke faciliteiten. UMO gaat uitgebreid en langdurig data verzamelen over mobiliteit in Nederlandse steden.
Lees verder

Nuon Solar Team opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika
Het Nuon Solar Team heeft de race voor zonneauto's in Zuid-Afrika gewonnen. Na slopende laatste dagen, waarbij technische en menselijke tegenslagen zich opstapelden en zonneauto Nuna9S tot twee keer toe de wagen van het Japanse team Tokai van grote afstand moest zien in te halen, wisten de Nederlanders toch nog de eerste plek te bemachtigen.
Lees verder

Exoskelet van studenten TU Delft wint internationale Cybathlon
Zaterdag 29 september won het nieuwe exoskelet, de MARCH III, van het Delftse studententeam Project MARCH de internationale obstakelrace voor exoskeletten: de Cybathlon Experience in Düsseldorf. Teams uit verschillende landen streden tegen elkaar in deze test voor robotische harnassen ontwikkeld voor mensen met een dwarslaesie. Samen met 'piloot' Sjaan Quirijns, die sinds 2000 een dwarslaesie heeft, behaalde de MARCH III de snelste tijd en het hoogste aantal punten. Dankzij verbeteringen aan het pak en intensieve training van de piloot wist het team de obstakelbaan met vier verschillende obstakels in net geen 9,5 minuut succesvol af te ronden. Vooral op zelfstandig gebruik gooide het team hoge ogen.
Lees verder