Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 29 oktober 2018

Technische Universiteit Delft: QuTech onderzoekers presenteren roadmap voor quantum internet

QuTech onderzoekers presenteren roadmap voor quantum internet
Het is wellicht de eerste quantumtechnologie die realiteit wordt: het quantum-internet. Onderzoekers van QuTech in Delft publiceerden vandaag in Science een gedetailleerde roadmap voor de ontwikkeling van dat quantum-internet.
Lees verder

Hitte in de stad is tegen te gaan met natuurlijke oplossingen
(Her)introduceren van planten en open water is de beste manier om extreme hitte in onze steden tegen te gaan, stelt promovenda Anna Solcerova.
Lees verder

MAVLab gaat Pelikaandrone ontwikkelen voor Rijkswaterstaat
Op 23 oktober vond tijdens het event 'Drones in het Waterbeheer' van Rijkswaterstaat de kick-off en ondertekening plaats van een nieuw project van het Micro Air Vehicle Lab van de TU Delft.
Lees verder

Delfts studententeam ontwikkelt gendoping detectie methode en wint prijzen in wereldwijde Synthetische Biologie competitie
Studenten van de TU Delft hebben een methode bedacht en ontwikkeld om gendoping te detecteren. Met deze methode, die de naam ADOPE (Advanced Detection of Performance Enhancement) draagt, kan in de toekomst het misbruik van gentherapie in de sport worden tegengegaan. De studenten van het Delftse iGEM-team willen met dit project het belang van veilig gebruik van synthetische biologie onderstrepen. Ze presenteerden hun idee afgelopen week in Boston tijdens de International Genetically Engineered Machine (iGEM) wedstrijd en sleepten prijzen in de wacht voor hun nieuwe toepassing en product ontwerp.
Lees verder