Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 11 oktober 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Marleen Kamperman wint KNCV Publieksprijs

Marleen Kamperman wint KNCV Publieksprijs

Marleen Kamperman heeft dit jaar de KNCV Publieksprijs gewonnen. De KNCV Publieksprijs wordt toegekend aan een chemicus die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en betekenis van de chemie voor de maatschappij. Kamperman nam de prijs in ontvangst tijdens de Avond van de Chemie, het jaarlijkse feest dat de chemische beroepsvereniging organiseert voor haar leden.

Lees verder

Studenten bouwen mesohut (video)

In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

Lees verder

Movie screening "Paywall. The business of scholarschip"

Screening: Paywall. The business of scholarschip 21 November

Lees verder

Noord-Nederland als ideale proeftuin voor 5G applicaties

5G is de nieuwste generatie mobiele datacommunicatie. 5G zal de wereld veranderen! Economic Board Groningen (EBG) heeft het 5Groningen programma geïnitieerd om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren. Met deze Engelstalige film wil EBG de mogelijkheden en uitdagingen van 5Groningen laten zien en bedrijven uitnodigen om te komen testen met 5G in Noord-Groningen.

Lees verder