dinsdag 9 oktober 2018

Rijksuniversiteit Groningen: John Morijn: 'Waarom is de EU juist in de economisch presterende landen de pispaal?'

John Morijn: 'Waarom is de EU juist in de economisch presterende landen de pispaal?'

De EU-landen die steeds als zorgenkindjes de krant halen, schitteren op andere fronten. Uit recente Eurostat-statistieken blijkt dat de top 10 EU lidstaten met de minste werkloosheid tevens de lidstaten bevat waartegen de EU op dit moment allerlei acties onderneemt om instorting van de rechtsstaat te voorkomen. Om scherpe vragen te stellen en te oordelen moeten algemeenheden en eenzijdige verhalen worden doorgeprikt, betoogt universitair docent Europese mensenrechten John Morijn in een opiniestuk in de Volkskrant.

Lees verder

Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

'Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?', vraagt Janka Stoker. 'Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige, níet-managementfunctie. Dat is toch schrikken? De beste vakman wordt de baas; dat is zo'n achterhaald idee. Toch gebeurt het in de praktijk nog steeds, hoewel inmiddels echt wel is aangetoond dat succesvol leiderschap andere kwaliteiten vereist dan simpelweg inhoudelijk goed zijn.'

Lees verder

Huisdichter Rachel Raetzer presenteert 'Boven in de boom'

Op donderdag 18 oktober presenteert ze haar dichtbundel 'Boven in de boom', waarin de gedichten die ze als huisdichter schreef zijn samengebracht.

Lees verder

Charlotte Pavillon: 'Zoals E-Court nu functioneert kan het voor bedrijven aantrekkelijk zijn - met de verkeerde redenen'

E-Court mag dan snel, efficiënt en goedkoop zijn, maar daar houden de voordelen dan ook op. 'Niet transparant, geen recht op een eerlkijk proces, de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de arbiters zijn niet gegarandeerd, consumenten worden onvoldoende beschermd', sommen juristen op. Volgens hoogleraar consumentenrecht Charlotte Pavillon controleren de arbiters onvoldoende of het consumentenrecht wel correct wordt toegepast, zo zegt ze in Mr.

Lees verder