maandag 1 oktober 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Jan Brouwer: 'Als een rechter zijn tijd eerst gaat besteden aan ruziënde buren, moeten ...

Jan Brouwer: 'Als een rechter zijn tijd eerst gaat besteden aan ruziënde buren, moeten grote zaken nog langer wachten'

De rechtspraak experimenteert vanaf dit najaar met nieuwe vormen van rechtspraak. Zoals de buurtrechter. Die lost burenruzies op. Thuis, in een buurthuis of in de rechtbank. Begin dit jaar was die er al in Noord-Nederland, bij wijze van proef. Jan Brouwer heeft bedenkingen bij de buurtrechter. Volgens de hoogleraar algemene rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen lijkt het een succes te zijn, maar 'er zitten te veel haken en ogen aan', zo zegt hij in het Reformatorisch Dagblad.

Lees verder

Eerste officiële werkdag Jouke de Vries

Vandaag is de eerste officiële werkdag van prof. dr. Jouke de Vries als voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hij volgt prof. dr. Sibrand Poppema op, die na een bestuursperiode van tien jaar afscheid heeft genomen van de RUG.

Lees verder

Studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers geaccrediteerd

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen nemen het advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties over om studentensportvereniging The Knickerbockers te accrediteren voor de komende drie jaar.

Lees verder

Geen accreditatie voor studentenvereniging Vindicat

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen nemen het advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties over om studentenvereniging Vindicat atque Polit niet te accrediteren.

Lees verder