donderdag 18 oktober 2018

Onderwijsblad oktober 2018 2

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van de AOb of omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website Bekijk de nieuwsbrief in jouw browser
 

Onderwijsblad               

Utrecht, 18 oktober 2018              

Basisschool gaat over op vierdaagse schoolweek

Groep 5 van openbare basisschool de Spiegel in Zaandam gaat na de herfstvakantie over op een vierdaagse schoolweek. De scholenstichting Zaan Primair kan niet genoeg leerkrachten vinden voor alle scholen. Mogelijk volgen meer klassen van drie andere basisscholen van de stichting.
 

Noodmaatregel

Het gaat om een noodmaatregel, benadrukt de collegevoorzitter Niko Persoon. "Op dit moment is er onrust onder ouders die de brief hebben gekregen. Wij vinden dat vervelend. Maar willen ons personeel beschermen door hier een streep in het zand te zetten. Van leraren kregen we positieve reacties.” Lees het bericht en de reactie van Minister Slob hier verder.
Facebook
Twitter

Slob vindt geld voor regionale aanpak lerarentekort

Onderwijsminister Slob trekt 13 miljoen euro uit om het lerarentekort in de regio’s aan te pakken. Ook heeft hij op zijn begroting 7 miljoen euro ‘gevonden’ voor verhoging van de subsidieregeling voor zij-instromers. Het gaat niet om extra geld maar om geld dat dit jaar niet is opgemaakt bij andere onderwijsposten. Normaal vloeit dit geld terug naar de kas van het ministerie van Financiën. Lees meer over het doel van het geld en wat de AOb hier van vindt.
Facebook
Twitter

AOb wint zaak bij Hoge raad over ontslagvergoeding

Werknemers die ontslagen zijn kort voordat zij met pensioen zouden gaan, hebben recht op een volledige transitievergoeding. Dat heeft de Hoge Raad bepaald in een procedure die de AOb had aangespannen voor een 64-jarige docent uit het voortgezet onderwijs. Hij krijgt ruim 73 duizend euro bruto aan transitievergoeding. Het is de tweede keer in korte tijd dat de AOb voor de Hoge Raad een zaak wint over ontslagvergoedingen.Lees het hele bericht.

Facebook
Twitter

Juridisch advies: Ziek? Bescherm je privacy

Het is wettelijk niet toegestaan voor werkgevers om te informeren naar de aard en oorzaak van de ziekte van hun werknemers. Lees het hele artikel en de tips.

Kom op 10 november naar de Dam voor sociaal Nederland

 
FNV houdt een grote actie op de Dam. Laat je stem horen tégen cadeautjes voor het bedrijfsleven, en vóór voldoende geld voor de publieke sector.
 

Flashback: 'Je bent nooit een mislukkeling'

Al in de vijfde klas voorzag meester Paul de Vries een carrière in de spotlights voor Ron Boszhard. Lees het hele verhaal.

Als je leerling op hol slaat

Fysiek ingrijpen doe je als leraar liever niet. Maar in sommige situaties moet je wel. Lees hier de do's en don'ts bij fysiek ingrijpen.
 

Waarmee kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over de AOb of ben je lid en heb je een vraag? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers. Bel: 0900 463 62 62 of vul het vragenformulier in.
Lid worden? Meld je aan!
Volg ons
  De AOb is onderdeel van de FNV Facebook Twitter
Beheer je online abonnement(en) hier
Afmelden van deze nieuwsbrief