Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 30 oktober 2018

En de winnaar is ...

Klik hier voor de online versie
Oktober 2018
Leespluim november 2018
En de winnaar is ...
logo van Sardes
decoratie pijl voor titel
Hierbij ontvangt u de Sardes-Leespluim van november 2018. De Leespluim wordt maandelijks toegekend aan een recent uitgebracht kinderboek.

Bij ieder Leespluimboek worden activiteiten beschreven door een Sardes-expert. Klik hier voor een overzicht van de Leespluimen van 2018 en de activiteiten. Ook op de website van Kind&Media vindt u tips van activiteiten bij boeken.
decoratie pijl voor titel ... Krabbel en Nies en de grote kattengriezel
Dat klinkt eng, een Grote Kattengriezel! Katten die de Griezel zien, verdwijnen en niemand vindt ze ooit terug. Ga maar wat dichter bij elkaar zitten en luister naar de avonturen van de zwerfkatten Krabbel en Nies. Ze beleven van alles. 

In levendige dialogen, grappige karakteruitwerkingen en herkenbare situaties, locaties en gebeurtenissen worden we deelgenoot van het leven van een groep katten, eksters en twee honden. In korte hoofdstukken volgen we hun dagelijkse beslommeringen, ruzietjes, plagerijen en vriendschappen. Hier en daar zit er een dubbele bodem in de tekst, wat het voor de ouders en andere voorlezers extra leuk maakt.

De sfeervolle illustraties brengen de katten en hun karakters in mooie kleurstellingen tot leven. Met speelsheid en aandacht voor details verbeeldde Marieke Nelissen humoristische situaties. Zij maakt goed gebruik van wisselende gezichtspunten, waardoor de tekening net even anders is en prikkelt. 

Een super gezellig voorleesboek voor de groep met veel aanknopingspunten voor gesprekjes over dagelijkse zaken en zaken van leven en dood. 

Lees hier de activiteiten bij het boek.

Juryrapport Leespluim november 2018 >
... Krabbel en Nies en de grote kattengriezel
decoratie pijl voor titel Over de Leespluim
De Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar). Doel van de Leespluim is om goede boeken onder de aandacht te brengen van professionals die werken met jonge kinderen in de kinderopvang, VVE, peuterspeelzalen, als gastouder of in de onderbouw van het basisonderwijs. Het uiteindelijke doel is kinderen vertrouwd te maken met boeken en lezen. Een onafhankelijke jury houdt bij de beoordeling rekening met de inzetbaarheid van de boeken in opvang en onderwijs. Over de Leespluim

Sardes is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding. Wij willen de ontwikkelings­kansen van kinderen, jongeren en volwassenen vergroten. Sardes heeft geen winstoogmerk: wij investeren in innoverende onderwijsprojecten.

logo van Sardes
foto van een vrouw met een kind
leeg plaatje
Sardes
Postbus 2357
3500 GJ  Utrecht

(030) 232 62 00   symbool van telefoon
secretariaat@sardes.nl   symbool van e-mail
www.sardes.nl   symbool van internet
@SardesUtrecht   symbool van twitter
facebook.com/sardesBV   symbool van facebook
logo van cedeo-erkenning logo van EDventure keurmerk onderwijsadvieslogo van ISO 9001:2008 certificering

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden met Sardes heeft samengewerkt of interesse heeft getoond in ons werk. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief aan u doorgestuurd en wilt u deze vaker ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.