Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 25 september 2018

Vrije Universiteit Amsterdam: Mondzorg steeds minder toegankelijk

Mondzorg steeds minder toegankelijk
Albert Feilzer maakt zich ernstig zorgen over de toegankelijkheid van de mondzorg in Nederland. Dinsdag 11 september heeft Albert Feilzer, decaan van ACTA, zijn brief van 8 augustus aan de Eerste en Tweede Kamer mondeling toegelicht, waarin hij zijn zorgen uit aan de voorzitter van de vaste kamercommissie VWS.
Lees verder

Studenten winnen wereldkampioenschap met hightech ligfiets
Wielrenster Lieke de Cock heeft het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen door met 120 km/u door de Nevadawoestijn in Amerika te fietsen. Dit deed ze in de VeloX 8 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam.
Lees verder

VU-onderzoek zorgt voor andere kijk op gebruik van ADHD-medicijnen in de klas
De landelijke netwerkorganisatie in de kinder- en jeugdpsychiatrie heeft haar informatievoorziening voor ouders, leerkrachten en behandelaars aangepast
Lees verder

Autobiografieën over depressie van groot belang voor begrip en kennis
Autobiografieën over depressie kunnen een belangrijke rol spelen in het verspreiden van kennis over depressie – vaak volksziekte nummer één in de samenleving genoemd. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het publiek debat, én bieden ze belangrijke inzichten voor patiëntenorganisaties en het brede publiek. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Anne-Fleur van der Meer.
Lees verder