Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 6 september 2018

Universiteit van Amsterdam: UvA en Kohnstamm starten nieuw praktijkonderzoek voor onderwijs en schoolontwikkeling

UvA en Kohnstamm starten nieuw praktijkonderzoek voor onderwijs en schoolontwikkeling
Het Nationaal Regio-orgaan Onderwijsonderzoek (NRO) honoreert 7 projecten van onderwijswetenschappers die zich gaan richten op onderwijsvraagstukken rond burgerschap, leesproblemen, diversiteit, didactiek, taalproductie en minderjarige nieuwkomers. Het onderzoek zal concrete inzichten en producten voor de praktijk opleveren.
Lees verder

Prestatiegedreven leidinggevende vergroot de kans op burn-out bij medewerker
Het aantal mensen met een burn-out neemt de laatste jaren steeds meer toe. Bijna 1 op de 5 werkenden ervaart burn-out klachten. Organisatiepsychologen van onder meer de UvA laten nu zien dat de doelen die leidinggevenden nastreven, van invloed zijn op het ontstaan van burn-out bij medewerkers. Het beter willen presteren dan anderen gaat gepaard met een toename van burn-out bij medewerkers.
Lees verder

Ronald Plasterk wordt hoogleraar aan de UvA
Dr. Ronald Plasterk (1957) is benoemd tot hoogleraar Novel strategies for access to therapeutics aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Hij combineert zijn leerstoel met de functie van Chief Scientific Officer bij myTomorrows. Voordat Plasterk de politiek in ging was hij al hoogleraar Moleculaire Genetica aan AMC-UvA.
Lees verder