Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 25 september 2018

Universiteit van Amsterdam: Uitdagende werkeisen niet per se ongunstig voor werkprestaties

Uitdagende werkeisen niet per se ongunstig voor werkprestaties
Uitdagende werkeisen als werkdruk en cognitieve eisen hoeven niet ongunstig te zijn voor werkprestaties, zolang werkgevers en werknemers aandacht besteden aan voldoende mogelijkheden voor herstel tijdens en na werktijd. Dit blijkt uit onderzoek van organisatiepsychologen van onder meer de Universiteit van Amsterdam, dat recent gepubliceerd is in de Journal of Occupational and Organizational Psychology.
Lees verder

Alice Waters wint Johannes van Damprijs 2017
De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam maken bekend dat Alice Waters de winnaar is van de Johannes van Damprijs 2017. De prijs wordt tijdens de Kookboekenweek op vrijdag 16 november 2018 uitgereikt in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. De Johannes van Damprijs is een oeuvreprijs voor een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de gastronomie.
Lees verder

UvA-psychobiologen onderzoeken in StationsLab 2018 hoe reizigers hun weg vinden
Van 4 tot en met 7 oktober vinden reizigers en bezoekers op station Utrecht Centraal een tijdelijk laboratorium. In dat lab onderzoekt een team van achttien studenten Psychobiologie van de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van neurowetenschapper en docent psychobiologie Tonny Mulder hoe mensen hun weg op het station vinden. En welke rol het brein daarbij speelt.
Lees verder