Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 21 september 2018

Universiteit van Amsterdam: Nieuwe Call IIS Beurs- Projectonderwijs

Nieuwe Call IIS Beurs- Projectonderwijs
Wil je aan de slag met het uitproberen van een nieuwe vorm van projectonderwijs of ben je hier al mee bezig? Zou je studenten graag projectvaardigheden willen bijbrengen, en wil je meer tijd hebben om je ideeën uit te werken? Ben je geïnteresseerd geraakt in een bestaand onderwijsconcept, en wil je kijken hoe je dit op de beste manier binnen je eigen opleiding of vak kan implementeren? Dan biedt deze beurs 'Projectonderwijs' van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) je mogelijk de ruimte hier werk van te maken.
Lees verder

Start landelijke actieweek groeiende werkdruk in HO
Maandag 24 september start de landelijke actieweek van WOinActie tegen werkdruk in het wetenschappelijk onderwijs.
Lees verder

Financiële ondersteuning voor onderzoek Nieuwgriekse studies
De Stichting Aikaterini Laskaridis financiert de komende jaren onderzoek aan de Faculteit der Geesteswetenschappen op het gebied van Nieuwgriekse studies, door jaarlijks een tot twee wetenschappers uit te nodigen om onderzoek te doen. De stichting ondersteunt daarmee het werk van de Marilena Laskaridis-leerstoel, waarop Maria Boletsi als hoogleraar is benoemd.
Lees verder