maandag 17 september 2018

Universiteit Twente: Nieuwe gedragscode wetenschappelijke integriteit voor Nederlandse wetenschap

Nieuwe gedragscode wetenschappelijke integriteit voor Nederlandse wetenschap
Vandaag wordt de nieuwe versie van de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit gelanceerd. De afgelopen tijd is er door de KNAW, NFU, NWO, TO2-federatie, Vereniging Hogescholen en de Vereniging van Universiteiten intensief samengewerkt aan een grondige herziening en verbreding van de code, die al sinds 2004 bestaat. Deze herziening, inclusief een publieke consultatie, werd in goede banen geleid door een commissie onder leiding van prof. dr. Keimpe Algra. De code zal ingaan op 1 oktober 2018.
Lees verder

Water en klimaat centraal tijdens zevende editie RED Engineers Challenge
Tijdens de open dag van Technology Base op zondag 16 september wordt de RED Engineers Challenge 2019 gelanceerd. Anka Mulder (bestuursvoorzitter Hogeschool Saxion) en Nettie Aarnink (bestuurslid Waterschap Vechtstromen) geven om 12.30 ur in aanwezigheid van gedeputeerde Eddy van Hijum de RED Engineers Challenge 2019 het startschot.
Lees verder

UT-studente Juul Nuijen krijgt Gerard Sanderink Beurs
Juul Nuijen, studente Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente, heeft een van de Gerard Sanderink Studiebeurzen toegekend gekregen. Het is voor het vijfde jaar dat UT-alumnus Gerard Sanderink, topman van Centric en Oranjewoud, de beurzen ter beschikking stelt.
Lees verder

Kortzichtigheid als verbindend paradigma in criminaliteitsonderzoek
Onderzoekers buigen zich al vele jaren over het vraagstuk: waar komt crimineel gedrag vandaan? In de criminologie wordt die vraag historisch gezien vanuit twee verschillende invalshoeken benaderd: een psychologische en een meer sociologische. Bij de eerste vormen persoonskenmerken van een crimineel het uitgangspunt; bij de tweede de omgeving. Prof.dr. Jean-Louis van Gelder, die afgelopen donderdag zijn inaugurele rede uitsprak bij zijn installatie als hoogleraar Innovative Methods in Public Safety Research probeert beide werelden met elkaar te verbinden: met het principe van kortzichtigheid als verbindend mechanisme.
Lees verder