Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 4 september 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Expertisecentrum over Howick en Lili bij EenVandaag en Nieuws & Co, Radio 1.

Expertisecentrum over Howick en Lili bij EenVandaag en Nieuws & Co, Radio 1.

howick en lili

Lees verder

Holland Scholarships uitgereikt aan binnenkomende en uitgaande studenten

Op donderdag 30 augustus heeft de Rijksuniversiteit Groningen de Holland Scholarships uitgereikt. De beurs werd uitgereikt aan 36 studenten uit 19 verschillende landen buiten de EU/EER en 34 uitgaande RUG-studenten.

Lees verder

Theunis Piersma: 'Luister naar de vogels, onze wachtposten'

Speciaal voor de Opening van het Academisch Jaar – die in het teken stond van duurzaamheid en ecologie - maakten Piersma en musicus en componist Sytze Pruiksma een voorstelling over wadvogels die moetenleven in een snel veranderende wereld.

Lees verder

Sofia Manouki eerste internationale huisdichter RUG

Sofia Manouki (29), master student Religion, Conflict and Globalisation, is de nieuwe huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen voor het studiejaar 2018-2019. Zij imponeerde de jury met haar gedichten vol lef en kracht: 'De gedichten springen van het papier en zetten je aan tot denken, nog lang nadat je klaar bent met lezen.' Sofia Manouki is de 19e huisdichter van de RUG en de eerste internationale student op deze positie. Ze zal haar gedichten in het Engels schrijven.

Lees verder