Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 24 september 2018

Radboud Universiteit: Baby op slaapkamer ouders leidt niet tot gedragsproblemen later

Baby op slaapkamer ouders leidt niet tot gedragsproblemen later
Als een baby op de slaapkamer bij de ouders slaapt is dat niet gerelateerd aan slaap- of gedragsproblemen op latere leeftijd. Bovendien lijken er aanwijzingen te zijn dat het zelfs positieve effecten kan hebben, zoals een verbeterde slaapkwaliteit en meer pro-sociaal gedrag. Deze conclusies volgen uit een grote longitudinale studie naar de slaapplaats van een baby in het eerste half jaar.
Lees verder

WOinactie op de Radboud Universiteit
Deze week vinden in het kader van WOinactie demonstraties plaats tegen bezuinigingen op het hoger onderwijs en te hoog ervaren werkdruk. Het college van bestuur van de Radboud Universiteit herkent de problematiek die WOinactie signaleert.
Lees verder

Topsporters moeten beter slapen - en dat kan ook
Topsporters zijn over het algemeen goede slapers. Toch valt er zeker nog wat te winnen op het gebied van zogenoemde 'slaaphygiƫne' en is lichttherapie een veelbelovende strategie voor optimale slaap, concludeert slaapexpert Melanie Knufinke.
Lees verder