Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 13 september 2018

Prinsjesdag, Kinderboekenweek en meer

Dit schooljaar op Schooltv.nl...

 

............................................
Prinsjesdag Maak je klaar voor Prinsjesdag!
Volgende week is het Prinsjesdag, maar wat is dat eigenlijk? In onze themacollectie leer je over de geschiedenis, gewoontes en rekwisieten van de derde dinsdag van september. De korte video's zijn perfect voor in de les!
pijl Bekijk de themacollectie »
............................................
De Wereld Rond De Wereld Rond met Schooltv.nl
Nu de zomervakantie voorbij is moeten we op andere manieren de wereld ontdekken. Bekijk bijvoorbeeld onze serie De Wereld Rond, waarin de cultuur en natuur van verschillende landen centraal staat. Reis af naar Brazilië en zie welke dieren daar leven of naar India om je te verdiepen in hun religie.
pijl Elke maand een nieuwe video »
............................................
Kinderboekenweek 2018 De Kinderboekenweek komt eraan!
Ook dit jaar kun je tijdens de Kinderboekenweek terecht op Schooltv.nl. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de schrijfkamer van kinderboekenschrijver Jozua Douglas met onze 360-graden schoolplaat. Kijk in het rond en laat je inspireren door de video's, schrijftips en opdrachten!
pijl Naar de schoolplaat »
............................................
Méér Muziek in de Klas Nieuw: Meer Muziek in de Klas komt met energizers!
Vanaf 29 september vind je elke week een nieuwe muzikale energizer op Schooltv.nl! Zet je klas een paar minuten op z'n kop met korte filmpjes om op mee te zingen, rappen en dansen. Inclusief gratis lesbrief.
pijl Bekijk het laatste seizoen »
............................................
De Buitendienst Dit schooljaar les met De Buitendienst?
De Buitendienst komt dit schooljaar met een geheel vernieuwd lespakket. Er wordt gewerkt vanuit thema's en het onderzoekend leren staat centraal. Je leerlingen zijn de helden die op onderzoek uit gaan en jij bent de regisseur!
pijl Meer informatie »
............................................
Home De Buitendienst TwitterFacebook