Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 24 juli 2018

Universiteit van Amsterdam: Projectruimte-subsidie voor Peter Schall and Peter Bolhuis

Projectruimte-subsidie voor Peter Schall and Peter Bolhuis
Natuurkundige Peter Schall en scheikundige Peter Bolhuis hebben een NWO-Projectruimtesubsidie toegekend gekregen voor hun voorstel 'Building materials from remote-controlled building blocks'.
Lees verder

Communicatiewetenschap UvA stijgt naar tweede plaats op Shanghai Ranking
Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) staat op de tweede plaats van de prestigieuze ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018. Vorig jaar bezette de UvA-discipline nog de vierde plaats op deze ranglijst.
Lees verder

Jongeren plaatsen doorgaans gematigde berichten over alcohol op sociale media
Waarom en hoe vaak praten adolescenten op Facebook en Instagram over alcohol? Onderzoekers van de UvA publiceren de resultaten van onderzoek naar 'alcohol posts' in het Journal of Medical Internet Research and Cyberpsychology. Hun conclusie is dat hoewel berichten over alcohol inmiddels deel uitmaken van het dagelijkse sociale leven van jongeren, berichten met een gematigde inhoud de overhand hebben.
Lees verder