Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 4 juli 2018

Universiteit van Amsterdam: Seed Grant Open Call – 2nd round 2018

Seed Grant Open Call – 2nd round 2018
A new call for Seed Grant proposals is now open. In 2018, the Centre for Urban Studies launches two rounds of Seed Grants to support and facilitate research initiatives of CUS' research staff, both permanent and temporary. In this round, the second of this year, three grants will be awarded with a maximum of up to €2.500 per grant.
Lees verder

Posterprijs voor Chia-Ching Huang
Natuurkundige Chia-Ching Huang heeft de prijs gewonnen voor de beste posterbijdrage in een van de symposia van de 2018 Spring Meeting van de European Materials Research Society (E-MRS) in Straatsburg. Huang, een PhD-student aan het Institute of Physics die werkt in de groep van Katerina Newell (Dohnalova), won de prijs voor zijn poster over 'Photoluminescence anisotropy of organic and oxide passivated silicon nanocrystals'.
Lees verder

Einsteins gelijk opnieuw bewezen: alle objecten vallen op dezelfde manier
Einsteins zwaartekrachttheorie, de algemene relativiteitstheorie, voorspelt dat alle objecten op dezelfde manier vallen, ongeacht hun massa of samenstelling. Maar geldt dit principe ook voor objecten met extreem sterke zwaartekracht? Een internationaal team van astronomen, onder leiding van Anne Archibald van de UvA/ASTRON heeft dit getest met behulp van drie sterren die om elkaar heen draaien: een neutronenster en twee witte dwergen. Hun bevindingen bewijzen dat Einsteins theorie de test ook doorstaat in dergelijke extreme omstandigheden. Het resultaat verschijnt in Nature op 5 juli 2018.
Lees verder