donderdag 12 juli 2018

Universiteit van Amsterdam: ‘Niet investeren in onderwijs en onderzoek legt hypotheek op toekomst’

'Niet investeren in onderwijs en onderzoek legt hypotheek op toekomst'
Het moet afgelopen zijn met de aanhoudende bezuinigingen op onderwijs en onderzoek. Dat is de strekking van een brandbrief die het College van Bestuur van de UvA vorige maand stuurde aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de leden van de Vaste Kamercommissie OCW.
Lees verder

UvA-ecologen doen proef blauwalgenbestrijding Zoetermeerse Plas
Aquatisch ecologen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en experts van advies- en ingenieursorganisatie Arcadis starten deze week een proef bij het kinderstrand van de Zoetermeerse Plas om blauwalgen te bestrijden. Iedere zomer krijgt de Zoetermeerse plas te maken met blauwalgen; ook nu is de hoeveelheid blauwalgen aan het toenemen. In de proef wordt een gedeelte van de plas afgesloten en behandeld met waterstofperoxide. Inzet is het water voor het kinderstrandje vrij te houden van blauwalgbloei, zodat recreatie in dat deel de hele zomer mogelijk blijft. De proef is een samenwerking tussen de UvA, Arcadis, de gemeente Zoetermeer en het Hoogheemraadschap van Rijnland.
Lees verder

Agneta Fischer wordt waarnemend decaan FMG
Prof. dr. Agneta Fischer, hoogleraar Emoties en affectieve processen en voorzitter van de afdeling Psychologie, is door het College van Bestuur van de UvA benoemd tot decaan van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG). Fischer begint op 1 september 2018 en zal de functie van decaan vervullen tot een opvolger is gevonden voor Hans Brug.
Lees verder