Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 19 juli 2018

Universiteit van Amsterdam: Kaderbrief 2019 definitief vastgesteld

Kaderbrief 2019 definitief vastgesteld
Het College van Bestuur (CvB) heeft, na instemming van de Gezamenlijke Vergadering (GV), de Kaderbrief 2019 met hoofdlijnen voor de begroting op 17 juli definitief vastgesteld. De Kaderbrief dient als basis voor de opstelling van de begroting 2019 en de meerjarenramingen 2020-2022 van de UvA.
Lees verder

Citizen Science: Chronische patiƫnten als onderzoekers
Ruim 8 miljoen Nederlanders hebben een chronische ziekte. Velen hebben fysieke klachten die reguliere medische behandelingen niet verhelpen en waarvoor ze zelf oplossingen zoeken. Gefinancierd door de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en NWO Topsector Life Sciences & Health, gaat een interdisciplinair onderzoeksteam de grote vindingrijkheid van deze patiƫnten omzetten in breed beschikbare kennis en therapie.
Lees verder

Volwassen kinderen van lesbische ouders komen prima terecht
Jongvolwassenen die zijn opgevoed door lesbische moeders vertonen dezelfde mentale gezondheid als leeftijdsgenoten die zijn opgegroeid met heterosexuele ouders.
Lees verder