maandag 9 juli 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Tiddo Bos: 'Gelijk oversteken kun je ook toepassen wanneer het om andere dingen gaat dan...

Tiddo Bos: 'Gelijk oversteken kun je ook toepassen wanneer het om andere dingen gaat dan snoepjes'

In Spant! in Bussum vond dinsdagmiddag 3 juli het WPNR-congres plaats. Dit jaar ging het over de financiële zorgplicht van de notaris. Tiddo Bos, promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen, trapt de middag af. Hij sprak over de zogenoemde 'losse eindjes', Zoals leveringsvoorschriften en medewerking bij contractoverneming. Niet het makkelijkste onderwerp om mee te beginnen.

Lees verder

'Goedbedoelde overheidscampagnes splijten onze samenleving'

Goedbedoelde boodschappen om mensen over te halen gezond te leven splijten onze samenleving. Er ontstaat een groep winnaars die het 'goed' doen en verliezers die niet aan de norm voldoen. Dat zegt sociaal psycholoog Susanne Täuber, die vreest dat we ongewild in een heel nare samenleving terecht komen.

Lees verder

Eddo Hartmann en de liefde voor de natuur

Fotograaf Eddo Hartmann volgt deze zomer de onderzoeksgroepen van Han Olff, Theunis Piersma en Henk Folmer, die allemaal vanuit hun eigen wetenschappelijke discipline de vaak dubbelzinnige relatie tussen mens en natuur onderzoeken.

Lees verder

Hoe verkopen we minder suiker? Prof. Koert van Ittersum betwijfelt het nut van de suikertaks

Al veertig landen hebben een vorm van belasting op suiker ingevoerd in de strijd tegen overgewicht. Helpt zo'n taks en moet Nederland volgen? Koert van Ittersum, hoogleraar marketing en consumentenwelzijn aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft twijfels.

Lees verder