Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 5 juli 2018

LKCA: Feedback op nieuwe producten ontwikkelteam Kunst & Cultuur

Feedback op nieuwe producten ontwikkelteam Kunst & Cultuur
Ruim 80 deelnemers hebben in drie regionale bijeenkomsten en een erfgoedbijeenkomst gereageerd op de geformuleerde 'Grote Opdrachten' voor Curriculum.nu. Positief is dat er voldoende ruimte geboden wordt aan leerkrachten en docenten voor eigen invulling. Aandachtspunt is wel de samenhang met andere...
Lees verder

Project Skeltemania wint KNMO Award 2018
Het project Skeltemania van Christelijke Muziekvereniging Excelsior Schraard is de winnaar van de KNMO Award 2018. Met de KNMO Award wil de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO) innovatie en creativiteit in de amateurmuzieksector stimuleren en vernieuwende initiatieven belonen.
Lees verder

Adriaan Luteijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Choreograaf Adriaan Luteijn van Introdans is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij maakt voorstellingen waarin professionele dansers dansen met bijzondere mensen zonder danservaring, zoals mensen met autisme, ouderen of mensen met een spierziekte.
Lees verder

Vocal Statements van Operamakers wint Gouden C
Vocal Statements van Operamakers heeft op 3 juli de Gouden C 2017 in ontvangst genomen. Vocal Statements mag nu een jaar lang de titel 'het project dat je mee moet maken' dragen. De prijs bestaat verder uit een vergulde stempel en een cheque van 1000 euro.
Lees verder

Intervisie kunstvakdocenten
Twee reeksen intervisiebijeenkomsten voor buitenschoolse kunstvakdocenten. De ene gaat over het bereiken van bestaande of nieuwe doelgroepen. De tweede reeks betreft het werken aan de kwaliteit van kunsteducatie.
Lees verder

Wetsvoorstel verduidelijking burgerschapsonderwijs
Het nieuwe kabinet vindt het van groot belang dat scholen leerlingen goed burgerschapsonderwijs bieden. De huidige onderwijswet is echter te onduidelijk, waardoor het voor veel scholen niet helder is wat ze met dit onderwijs moeten doen. Minister Slob gaat de wet aanpassen, zodat scholen er beter...
Lees verder