zondag 8 juli 2018

Het Klokhuis wil gamen...

virtueel óf in het echt!
            
Dat gamen... opa vindt het maar niks
gamen
 
Wesley en Rodney zijn dol op gamen, maar opa is minder onder indruk. Gelukkig heeft hij een níéuw spel bedacht, waar hij zijn kleinzonen mee weet te imponeren. Kijk hier hoe het 'nieuwe' spel werkt!
            
Simuleer je race!
race
 
Het was weer een spannende race vandaag. Voor ons - mensen die een gewone auto al hard vinden gaan - is het misschien iets té spannend. Maar daarvoor hebben ze een racesimulator gemaakt. Kunnen we toch een beetje voelen hoe het is om Max te zijn. Kijk hier de aflevering.
            
Weekoverzicht
Deze week in Het Klokhuis:

Maandag 9 juli - Het Kantoor 104
Op het Klokhuiskantoor ontstaat verwarring over Stoere Mannen. Wat zijn dat? Verder in de serie Reken Maar; Hoeveel kun je besparen bij het douchen? Een kijkersvraag over lolly's wordt beantwoord . Wordt een gezaagd Klokhuis het nieuwe Top Model?

Dinsdag 10 juli - Caravan
Eén op de vijftien Nederlanders heeft een caravan, en dat is het meeste van de hele wereld. Een vakantiehuisje op wielen, compleet met toilet, koelkast, zithoek, een keukentje, kastjes, en gas en elektriciteit. Nienke gaat kijken hoe ze zo'n caravan maken. Een lied over het koningshuis dat leert om te kamperen.

Woensdag 11 juli - Marten en Oopjen
In 1634 maakt Rembrandt de huwelijksportretten van een pasgetrouwd stel: Marten Soolmans en Oopjen Coppit. De twee trotse Amsterdamse burgers laten zich levensgroot schilderen in dure kostuums naar de laatste Franse mode. Dat is bijzonder in die tijd. In januari 2016 worden de huwelijksportretten voor 160 miljoen euro aangekocht door het Louvre in Parijs en het Rijksmuseum in Amsterdam, waar ze om de beurt samen te zien zullen zijn. Bart neemt alvast een kijkje in het Louvre om te zien wat ons in Nederland te wachten staat. In een dramascène zien we Rembrandt van Rijn in zijn Rembrandtfabriek, waarin het ene na het andere schilderij wordt gemaakt.

Donderdag 12 juli - Luchthaven
Jaarlijks komen en gaan miljoenen reizigers vanaf luchthaven Schiphol. Bart mag het platform op in een busje en ziet hoe een vliegtuig parkeert. Ook volgt hij zijn koffer van de check-in naar het vliegtuig.

Vrijdag 13 juli - Matras
Maurice gaat naar de matrasfabriek om proef te slapen. Een matras is tegenwoordig een technisch hoogstandje met 'pocketvering' en 'traagschuim'. Maurice krijgt te zien hoe de onderdelen van een matras als een puzzel in elkaar worden gezet. Op het 'Klachtenbureau' komt een matrasklacht binnen.