Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 30 juli 2018

En de winnaar is ...

Klik hier voor de online versie
Juli 2018
Leespluim augustus 2018
En de winnaar is ...
logo van Sardes
decoratie pijl voor titel
Hierbij ontvangt u de Sardes-Leespluim van augustus 2018. De Leespluim wordt maandelijks toegekend aan een recent uitgebracht kinderboek.

Bij ieder Leespluimboek worden activiteiten beschreven door een Sardes-expert. Klik hier voor een overzicht van de Leespluimen van 2018 en de activiteiten. Ook op de website van Kind&Media vindt u tips van activiteiten bij boeken.
decoratie pijl voor titel Leespluim augustus: Haren vol banaan
Kijk je wel eens in je onderbroek om te controleren of je linker- en rechterbil er nog wel in zitten? Roept je moeder wel eens ‘Kind, wat knap dat je in je bed hebt geplast’? Weet je ook niet altijd wat je met een volle snotneus moet doen en smeer je het maar in de gordijnen? De vieze en stoute liedjes van Erik van Os zijn inderdaad lekker vies en stout. De toon is duidelijk, vrolijk en ondeugend. En de illustraties van Noëlle Smit sluiten daar mooi bij aan.  
De liedjes en versjes uit deze bundel zijn te horen op de bijgesloten cd. Een aanwinst voor de kinderopvang, klas en buitenschoolse opvang, maar ook voor de huiskamer en de achterbank van de auto! 
Lees het juryrapport >
Leespluim augustus: Haren vol banaan
decoratie pijl voor titel Over Leespluim
De Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar). Doel van de Leespluim is om goede boeken onder de aandacht te brengen van professionals die werken met jonge kinderen in de kinderopvang, VVE, peuterspeelzalen, als gastouder of in de onderbouw van het basisonderwijs. Het uiteindelijke doel is kinderen vertrouwd te maken met boeken en lezen. Een onafhankelijke jury houdt bij de beoordeling rekening met de inzetbaarheid van de boeken in opvang en onderwijs. Over Leespluim

Sardes is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding. Wij willen de ontwikkelings­kansen van kinderen, jongeren en volwassenen vergroten. Sardes heeft geen winstoogmerk: wij investeren in innoverende onderwijsprojecten.

logo van Sardes
foto van een vrouw met een kind
leeg plaatje
Sardes
Postbus 2357
3500 GJ  Utrecht

(030) 232 62 00   symbool van telefoon
secretariaat@sardes.nl   symbool van e-mail
www.sardes.nl   symbool van internet
@SardesUtrecht   symbool van twitter
facebook.com/sardesBV   symbool van facebook
logo van cedeo-erkenning logo van EDventure keurmerk onderwijsadvieslogo van ISO 9001:2008 certificering

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden met Sardes heeft samengewerkt of interesse heeft getoond in ons werk. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief aan u doorgestuurd en wilt u deze vaker ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.