Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 29 juni 2018

Universiteit Twente: “Platforms als Deliveroo vragen om nieuwe en andersoortige wetgeving”

"Platforms als Deliveroo vragen om nieuwe en andersoortige wetgeving"
Vandaag gaat het proefproces van een maaltijdbezorger tegen platform Deliveroo van start. Het proces wordt met veel belangstelling gevolgd. De wetgeving rond flexibel werk in Nederland sluit niet goed aan bij de huidige situatie en doet tegelijkertijd ook niet wat het moet doen, meent Jeroen Meijerink, Universitair Docent Human Resource Management (HRM) aan de Universiteit Twente. "We moeten wellicht toe naar een geheel nieuwe wettelijke status voor dit soort werk."
Lees verder

NSE 2018: Stijging studentenwaardering zet door
De Universiteit Twente zet de stijgende lijn in de waardering door studenten in de Nationale Studenten Enquête (NSE) door. Vandaag zijn de uitslagen van de nieuwste editie van het grote landelijke tevredenheidsonderzoek onder studenten van het hbo en universitair onderwijs bekendgemaakt.
Lees verder

UT-robot voor borstkankeronderzoek nauwkeuriger en sneller
De Universiteit Twente onthulde vorig jaar de meest nauwkeurige 3D-geprinte biopsierobot ter wereld. Dit jaar tijdens de Surgical Robot Challenge op het internationale Hamlyn Symposium in London onthulden de onderzoekers de nieuwste versie. De robot, Sunram 5 genaamd, is nauwkeuriger en sneller, zodat de biopsie nog beter uitgevoerd kan worden.
Lees verder

De kracht van het verhaal
Met een optreden van schrijfster en zangeres Samira Dainan opent maandag 2 juli in de Grolsch Veste in Enschede een congres van vier dagen over verhalen en storytelling. Tijdens 'Narrative Matters: The ABCs of Narrative' onderzoeken wetenschappers en kunstenaars uit 35 landen de rol die verhalen in onze samenleving spelen. Verhalen zijn niet alleen onschuldig vermaak, maar kunnen ook van levensbelang zijn. Verhalen kunnen gebruikt worden om de waarheid te verdraaien, maar zijn ook broodnodig om de wereld te verbeteren. Maar hoe werken verhalen eigenlijk? Waarom zijn verhalen te beschouwen als essentieel voor ons menszijn? En maakt het uit of een verhaal ouderwets rond een kampvuur verteld wordt, of juist met de allernieuwste technologie?
Lees verder