Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 13 juni 2018

Universiteit Twente: Gemeente Utrecht kiest voor UT-reinigingsrobot

Gemeente Utrecht kiest voor UT-reinigingsrobot
Gemeente Utrecht tekende onlangs een contract voor de reinigingsrobot van UT-start-up KITE Robotics. Het gaat specifiek om het reinigen van de overkapping van de trappen van de Stationshal van Utrecht CS naar de nieuwe trambaan. In een vroeg stadium heeft de gemeente Utrecht nagedacht over het onderhoud. Eenvoudig automatisch schoonmaken met de reinigingsrobot geeft verlichting tijdens de exploitatie van het gebouw.
Lees verder

Agendatip: Entrepreneurial Day met Peter Wennink CEO ASML
De Entrepreneurial Day 'Inspiring Pioneers' vindt op donderdag 21 juni plaats op de campus. Onderdeel van de dag is de Innovatielezing, dit jaar verzorgd door Peter Wennink, CEO en President van ASML. ASML, producent van machines voor de chipindustrie, is tot op de dag van vandaag bij uitstek een succesvol pionier. Keer op keer moet het bedrijf het schijnbaar onmogelijke doen om concurrerend te blijven op het gebied van halfgeleider chips. In zijn keynote deelt Peter Wennink zijn visie op de afgestudeerde van de toekomst en de samenwerking tussen universiteiten en bedrijven.
Lees verder

Afscheid Martin van Maarseveen: slimme integrale aanpak leidt stedengroei in juiste banen
Nederland heeft een groot verkeersprobleem als gevolg van onverstandig overheidsbeleid. Bij de ruimtelijke inrichting hebben beleidsmakers decennialang te weinig rekening gehouden met de impact op het verplaatsingsgedrag, en dan met name het autogebruik. Deze conclusie trekt prof. dr. ir. Martin van Maarseveen, die deze maand afscheid neemt als hoogleraar
Lees verder

Mañana Mañana: UT zet je hersencellen aan het werk
Mañana Mañana is het meest relaxte festival van Nederland! Dit feest streek in 2017 neer in en om het wonderschone Kasteel Vorden en wordt georganiseerd in samenwerking met de eigenaresse van Kasteel Vorden en Geldersch Landschap & Kasteelen. Ook dit jaar op 14 t/m 17 juni 2018 vertellen knappe koppen, veelal van de Universiteit Twente, je weer op een makkelijke manier over moeilijke dingen. Voor iedereen die wat meer interesse heeft in de wereld, hoe dingen in elkaar steken en waar de technologie heen gaat. Deze colleges duren een half uur en daarna kom je een stuk wijzer de Universitipi uit!
Lees verder