Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 12 juni 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9, 3%

Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) van alle verkochte woningen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe over de periode 1993-2014.

Lees verder

A new era of organizational relationships | Inaugural lecture David Langley | 19 June

Based on the promise of new and upcoming internet-based technologies, including digital fabrication, the internet-of-things, blockchain and distributed artificial intelligence, Prof. David Langley highlights his ideas for a structured approach to tackle new research questions that remain, as yet, unanswered but that are crucial for all stakeholders in this new era of organizational relationships.

Lees verder

UGBS certificaat voor medewerkers Heuver Banden: "Interactieve training over pricing sloot helemaal aan bij onze wensen"

Heuver Banden heeft de UGBS incompany training "Pricing" afgesloten met de uitreiking van certificaten van de University of Groningen Business School. Afgestemd op de eigen organisatie kregen de sales- en marketingmedewerkers van Heuver praktische handvatten om hun prijsbeleid te versterken, De training werd gegeven door Drs. Jos Fleischeuer, Universitair Docent Business Marketing aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Lees verder

Middeleeuwse zolder faculteit Wijsbegeerte terug in oorspronkelijke sfeer met moderne faciliteiten

Het behoort tot een van de oudste gebouwen van de binnenstad en is van oorsprong een middeleeuws steenhuis: het pand uit omstreeks 1300 van de Faculteit Wijsbegeerte aan de Oude Boteringestraat 52. De zolder van dit gebouw, onder de hoge, steile eikenhouten kap gaat nu met zorg en aandacht voor de historie geschikt gemaakt worden als kantoorruimte voor 14 PhD studenten. De ontwerpen zijn inmiddels klaar. De verbouwing is begonnen vanaf 11 juni 2018.

Lees verder