Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 29 juni 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Jolien Mouw gepromoveerd

Jolien Mouw gepromoveerd

Jolien Mouw is op donderdag 21 juni 2018 gepromoveerd. De titel van haar proefschrift is "Stepping in another's shoes: The role of primary-school students' perspective-taking abilities during cooperative learning".

Lees verder

Heleen Weyers: 'In de praktijk zijn de regels belangrijker geworden dan de uitkeringsgerechtigde'

Strenge controles van uitkeringsgerechtigden met eventuele kortingen en boetes tot gevolg leiden niet tot minder fraude. Meer aandacht voor de achtergronden van de cliënten biedt een beter resultaat. Dat is de uitkomst van een vierjarig onderzoek van de universiteit Groningen. Heleen Weyers, één van de onderzoekers van de RUG, zegt in het FD: 'De onderzoeken gaan bijna altijd over fraude, wij hebben gekeken naar de verschillen tussen een harde en meer begrijpende aanpak.'

Lees verder

Inloggen bij aanvragen publicaties en digitale bronnen verandert

Inloggen bij aanvragen publicaties en digitale bronnen verandert

Lees verder

Hogere hypotheekrenteaftrek leidt tot hogere huizenprijzen, hogere schuldenlast en meer wanbetalingen

Een hogere hypotheekrenteaftrek leidt tot hogere huizenprijzen, een hogere schuldenlast van huishoudens en meer wanbetalingen. Dat concludeert promovendus Cenkhan Sahin op basis van zijn onderzoek naar de macro-economische effecten van de hypotheekrenteaftrek. Hij levert zowel empirisch als theoretisch bewijs voor het idee dat hypotheekrenteaftrek een relevante factor is bij het voorkomen van wanbetalingen.

Lees verder