Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 11 juni 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Arvin Kolder: 'Nouri heeft ernstig hersenletsel opgelopen, dat levert een gigantische ko...

Arvin Kolder: 'Nouri heeft ernstig hersenletsel opgelopen, dat levert een gigantische kostenpost op'

Voetballer Abdelhak Nouri van Ajax werd vorig jaar zomer door hartfalen onwel op het veld en raakte in coma. Zijn familie wil de voetbalclub nu aansprakelijk stellen voor fouten die volgens hen zijn gemaakt tijdens de directe medische behandeling. Letselschadeadvocaat en RUG-docent Arvin Kolder licht in de UK toe wat er komt kijken bij het eventueel vaststellen van schadevergoeding en smartengeld.

Lees verder

Berend Roorda: 'Het is controversieel wat Pegida van plan was, maar dat is geen grond om een demonstratie te verbieden'

De Pegidabarbecues voor moskee├źn in Arnhem, Den Haag, Gouda en Utrecht mochten van de burgemeesters niet doorgaan, maar in Rotterdam stond burgemeester Aboutaleb de provocatie van de extreem-rechtse beweging wel toe. Pegida zag op het laatste moment af van de barbecue bij de Laleli-moskee. 'Het is prijzenswaardig dat de burgemeester van Rotterdam zijn rug recht houdt', zegt universitair docent Berend Roorda van de Rijksuniversiteit Groningen, die promoveerde op demonstratierecht, in de Volkskrant.

Lees verder

Studieprogramma Nederlandse taal en cultuur voor Chinese studenten met succes afgerond

Studieprogramma Nederlandse taal en cultuur voor Chinese studenten met succes afgerond

Lees verder

Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een 'early career grant' van de Horizont Stiftung. Lobschat heeft diverse publicaties op het gebied van digital advertising in toonaangevende wetenschappelijke marketingtijdschriften op haar naam staan, waarbij vooral de publicatie "What Happens Online Stays Online? Segment-Specific Online and Offline Effects of Banner Advertisements" in Journal of Marketing Research in het oog springt.

Lees verder