woensdag 27 juni 2018

Ontdek de wereld met Globitrotter

Ontdek de wereld met Globitrotter
Het is een snikhete dag in Bangkok. Een bezoek aan de Wat Arun tempel staat op het programma. Wat trek je aan? Met het bordspel Globitrotter reizen leerlingen en studenten de wereld rond en gaan ze aan de slag met interculturele vaardigheden. "Het voelt niet als leren, maar mijn leerlingen steken er een hoop van op", zegt docent Haitske van de Sande.
Lees verder

Doe mee aan de Week van de Internationale Student
De Week van de Internationale Student vindt dit jaar van 12 tot 18 november plaats. Dan wordt weer eens extra duidelijk hoe belangrijk buitenlands talent voor ons land is. Nuffic roept hogescholen en universiteiten op om hun activiteiten voor internationale studenten zoveel mogelijk rond deze week te organiseren.
Lees verder

'Internationalisering mbo moet meer aandacht krijgen'
Het belang van internationalisering voor het mbo is tot nu toe onderbelicht gebleven, vindt minister Van Engelshoven. Daarom stelt zij in haar visiebrief een aantal concrete maatregelen voor om internationalisering te bevorderen zoals een stijging van het aantal mbo'ers dat naar het buitenland gaat. Van 7 naar 10% in de komende 5 jaar.
Lees verder