Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 29 juni 2018

Onderwijsinspectie: Weblog: De keuzes die je maakt

Weblog: De keuzes die je maakt
Onlangs hoorde ik het liedje 'De keuzes die je maakt' van Van Dik Hout weer eens op de radio. Een stuk van de songtekst had ik anders in mijn hoofd, maar met dezelfde strekking. Het is een soort levensmotto geworden voor mij. Het gaat om het fragment: het is oké als je soms de fout in gaat, vergeet niet dat de keuzes die je maakt de juiste zijn, want je hebt ze zelf gemaakt.
Lees verder

Eindexamens VMBO Maastricht ongeldig
De eindexamens van alle eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht zijn vrijdag 22 juni door de Inspectie van het Onderwijs ongeldig verklaard. Dit is vrijdag op Rijksoverheid.nl bekend gemaakt. Op de twee scholen van VMBO Maastricht - het Sint Maartenscollege en Porta Mosana - zijn de schoolexamens (de examens voorafgaand aan het centraal examen, ook wel schoolonderzoeken genoemd) niet of onjuist afgenomen of geregistreerd.
Lees verder

Leerling VMBO Maastricht krijgt tijd om schoolexamen te repareren
De uitslagen van de centrale examens van de leerlingen van VMBO Maastricht blijven geldig tot 1 januari 2019. Op die manier krijgen leerlingen de tijd om hun schoolexamens te repareren. Daardoor kunnen zij hopelijk alsnog een diploma halen. Dat schrijft minister Slob woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Studentenstromen hoger onderwijs in beeld
De algehele toegankelijkheid van het hoger onderwijs is op dit moment gewaarborgd. Maar in opleidingen waar decentraal wordt geselecteerd, zijn nog steeds bepaalde groepen studenten beter vertegenwoordigd dan andere groepen. Dat zijn enkele van de observaties uit de derde editie van de in- en doorstroommonitor hoger onderwijs, die gaat over de periode 2008-2017. Met deze monitor geeft de Inspectie van het Onderwijs een beeld van de toegankelijkheid in het hoger onderwijs.
Lees verder