Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 24 juni 2018

Het Klokhuis heeft ook wel zin in een bonbon

En dat mag ook heus wel, op deze dag
            
Het is de dag van de bonbon!
bonbon
 
Het is de dag van de bonbon en we zijn bij Het Klokhuis - want wie is het niet?! - gek op bonbons. De chocolade buitenkant, de verrassing aan de binnenkant: het zijn net kleine cadeautjes. Vraag jij je nou ook af hoe bonbons precies gemaakt worden? Bekijk het hier!
            
Boodschappen doen met hele strenge regels
boodschappen
 
Wat als je man bij een loods werkt waar alles heel precies moet. Dat kan nog wel eens lastig worden tijdens het doen van de boodschappen. Bekijk hier hoe dat precies gaat.
            
Wow, deze mensen zijn wel héél stoer
stoer
 
Surfen achter een paard, skydiven boven de Bahama's of over een vliegend vliegtuig lopen en er dan vanaf springen: er zijn mensen die het doen. Deze mensen kennen vast geen angst. Bekijk hier deze toffe filmpjes en verwow je!
            
Weekoverzicht
Deze week in Het Klokhuis:

Maandag 25 juni - Het kantoor 182
Leonoor wordt gek van een paardenfan en Timo denkt dat heel veel hoefijzers heel veel geluk brengen. Waarom draagt een paard eigenlijk hoefijzers? En moet een paard ook naar de tandarts?

Dinsdag 26 juni - Gevangenis
Als je de wet overtreedt dan moet je de gevangenis in. Dolores laat zich opsluiten en ervaart hoe het is om vast te zitten. Ze praat met Wesley, die vast zit, over wat hij moeilijk vindt en wat hij allemaal doet op een dag.

Woensdag 27 juni - Sieraden
Eva loopt een dag mee met edelsmeden Johanna en Bernard en ziet wat er allemaal komt kijken bij het maken van een sieraad. Het gieten van het zilver gebeurt in de edelmetaalgieterij.

Donderdag 28 juni - Dijkversterker
Als er geen dijken zijn, dan zou meer dan de helft van Nederland onder water staan. Hoe bouw je een dijk? En hoe test je of dijken stevig genoeg zijn om een superstorm te weerstaan? Maurice neemt een kijkje bij een golfmachine die de hoogste kunstmatige golven ter wereld kan maken!

Vrijdag 29 juni - Trial
Trial is een onderdeel van motorsport waarbij het niet gaat om de snelheid, maar om de behendigheid waarmee je een moeilijke hindernis neemt. Bart leert de trucs van Nederlands kampioen Trial: Luc Branten. Ook Varkentje Rund leert trialbiken.