dinsdag 26 juni 2018

HAN: CVA-thuisrevalidatie: beter thuisherstel na een beroerte

CVA-thuisrevalidatie: beter thuisherstel na een beroerte
Na een beroerte herstellen mensen steeds vaker thuis in plaats van in revalidatiecentra. Thuisrevalidatie verloopt echter niet altijd efficiƫnt. Praktijkprofessionals, onderzoekers en studenten van de HAN werken samen in een project om thuisrevalidatie na een beroerte te verbeteren.
Lees verder

HAN ontwikkelt handvatten ouderenmishandeling acute zorg
Onderzoekers van het HAN Lectoraat Acute Intensieve Zorg ontwikkelden samen met en voor professionals in de acute zorg praktische handvatten om ouderenmishandeling beter te leren signaleren.
Lees verder

Uit onderzoek: kennis van jongeren over WOII is matig
Uit een landelijk onderzoek in het voortgezet onderwijs en mbo blijkt dat het met de basiskennis over de Tweede Wereldoorlog niet goed is gesteld. Het onderzoek is uitgevoerd door de Hogeschool Arnhem en Nijmegen onder ruim 1500 jongeren.
Lees verder

Vijf HAN studenten studeren verder in het buitenland met een VSB fonds studiebeurs
Vijf HAN studenten ontvangen dit jaar een VSB fonds studiebeurs. Allemaal met een verschillende achtergrond en afgestudeerd aan 3 verschillende faculteiten, maar wel eenieder op hun eigen manier betrokken bij vraagstukken die leven in Nederlandse samenleving. Alle vijf beginnen zij volgend jaar aan een buitenlands studieavontuur.
Lees verder