Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 25 mei 2018

Universiteit Twente: Eerste editie summer camp ‘inspire-u’ voor scholieren van start

Eerste editie summer camp 'inspire-u' voor scholieren van start
Van 12 tot en met 17 augustus 2018 vindt het eerste internationale summer camp voor scholieren (4-6 VWO) plaats aan de Universiteit Twente onder de titel 'InspireU'. 'InspireU' is een afgeleide van CuriousU, de internationale Summerschool die in dezelfde week plaats heeft maar gericht is op bachelor en master studenten.
Lees verder

'Meer ruimte nodig voor spelen en gekke dingen'
Competitie in het verwerven van onderzoeksgeld is prima, maar de keuze valt vrijwel altijd op 'mainstream'. Dat staat échte innovatie in de weg, betoogt prof Miko Elwenspoek in zijn afscheidsrede aan de Universiteit Twente, op 24 mei.
Lees verder

Opvolgen adviezen rond veilig slapen ter preventie van wiegendood kan beter
Een aanzienlijk deel van de ouders volgt de adviezen rondom het veilig slapen van hun baby niet op. Dat blijkt uit de Peiling Veilig Slapen, waarvan de resultaten deze week zijn gepubliceerd. Het niet opvolgen van de adviezen rondom bijvoorbeeld een veilige slaaphouding of een veilige slaapomgeving vergroot het risico op wiegendood. Dit is het plotseling en onverwacht overlijden zonder dat daarvoor na uitgebreid onderzoek een verklaring voor te vinden is. In Nederland overlijden jaarlijks gemiddeld tussen de 10 en 20 baby's in de leeftijd tot 12 maanden zonder aanwijsbare verklaring.
Lees verder

Electric Superbike Twente onthult elektrisch racemonster
Het eerste elektrische raceteam van de Universiteit Twente, Electric Superbike Twente, presenteerde op 25 mei de gloednieuwe motor: de Liion-GP. Het ontwerp is volledig naar eigen smaak en specificaties. De Liion-GP laat zien hoe snel elektrisch transport kan gaan.
Lees verder