Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 31 mei 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Arvin Kolder: 'Wie draait op voor schade veroorzaakt door bijtende hond? '

Arvin Kolder: 'Wie draait op voor schade veroorzaakt door bijtende hond? '

Arvin Kolder hoopt op 31 mei 2018 aan de Rijksuniversiteit Groningen te promoveren op zijn proefschrift over de aansprakelijkheid van de bedrijfsmatige gebruiker van gebrekkige roerende zaken en opstallen, gevaarlijke stoffen en dieren, zo meldt Stichting PIV. Het onderzoek ziet op een breed terrein van het kwalitatieve aansprakelijkheidsrecht, en beoogt meer duidelijkheid te bieden over in de praktijk veel voorkomende aspecten van aansprakelijkheid en verzekering.

Lees verder

Edwin Woerdman: 'Prijsstijging emissierechten te verklaren op basis van vraag en aanbod'

Beleggen in verhandelbare emissierechten kan zomaar eens interessant worden, omdat de prijs sinds begin dit jaar is verdubbeld van ongeveer 7 naar 16 euro. 'De vraag is toegenomen door de economische groei en het aanbod wordt steeds krapper omdat in 2021 het emissieplafond wordt aangescherpt', zegt Edwin Woerdman, hoogleraar Markten en Regulering aan de Rijksuniversiteit Groningen op BNR Nieuwsradio.

Lees verder

GION promovendi Annegien Langeloo en Mariƫtte Hingstman met Fulbright beurs drie maanden naar US

GION promovendi Annegien Langeloo en Mariƫtte Hingstman met Fulbright beurs drie maanden naar US, Amerikaans ambassadeur Peter Hoekstra een Fulbright scholarship, vertegenwoordiger van het ministerie van OCW

Lees verder

SRON naar de finale met opvolger Herschel-satelliet

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft bekendgemaakt dat de infrarood missie SPICA een van de drie kandidaten is voor een subsidie van een half miljard euro. En de spil van deze aanvraag zit in Groningen: onderzoeker Peter Roelfsema.

Lees verder