Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 4 mei 2018

Radboud Universiteit: Het probleem van een tekort aan zeegras

Het probleem van een tekort aan zeegras
Onderzoekers van de Radboud Universiteit gaan het water op om zeegras in te zaaien. Zeegras is nog amper te vinden in Nederland. Opdrachtgever van het onderzoek Rijkswaterstaat spreekt van een groot probleem.
Lees verder

Peter Hagoort lid van de National Academy of Sciences
Het prestigieuze Amerikaanse National Academy of Sciences (NAS) heeft Peter Hagoort, professor in de cognitieve neurowetenschappen aan de Radboud Universiteit en directeur van het Max Planck Institute for Psycholinguistics, verkozen tot nieuw lid.
Lees verder

Van baron op klompen tot gevallen verzetsstrijder
De Radboud Universiteit herdenkt dit jaar op speciale wijze de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar na de sluiting van de universiteit in 1943. Op 5 mei opent de universiteit een educatieve escape room in het Valkhof Museum, in het teken van het verzet vanuit de universiteit. Universiteitsmagazine Vox maakte een portret van rechtenstudent Jozef van Hövell, een van de verzetsleiders in de oorlog die zijn verzet met de dood moest bekopen; op 25-jarige leeftijd stierf hij in concentratiekamp Neuengamme.
Lees verder