Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 6 april 2018

Universiteit van Amsterdam: Dopinggebruik aangetoond in rioolwater

Dopinggebruik aangetoond in rioolwater
Chemische analyse van rioolwater laat zien dat de zeer schadelijke vetverbrander DNP wordt gebruikt door amateuratleten tijdens sportevenementen. Deze resultaten zijn recent gepubliceerd door onderzoekers van het UvA Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteemdynamica in het wetenschappelijk tijdschrift Analytical and Bioanalytical Chemistry.
Lees verder

Nieuwe mastertrack Youth at Risk richt zich op de preventiepraktijk in de jeugdzorg
Hoe eerder we ingrijpen bij jongeren met probleemgedrag, hoe beter het resultaat. Maar dan moet je het wel goed doen, anders maak je de problemen alleen maar erger. De nieuwe internationale mastertrack Youth at Risk van de Universiteit van Amsterdam richt zich daarom op wetenschappelijk bewezen  interventies in de jeugdzorg. Hoogleraar Geertjan Overbeek: 'We hebben een wereld te winnen.'
Lees verder

Dissertatieprijs 2018 voor antropoloog Else Vogel
Else Vogel, oud-promovenda Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft de Dissertatieprijs 2018 van de Stichting Praemium Erasmianum in de wacht gesleept met haar proefschrift 'Subjects of care: Living with overweight in the Netherlands'.
Lees verder