Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 10 april 2018

Universiteit van Amsterdam: WK Econometrie trekt beste studenten ter wereld naar de UvA

WK Econometrie trekt beste studenten ter wereld naar de UvA
Harvard, Cambridge, Oxford of misschien wel de Universiteit van Amsterdam? Welke universiteit wordt wereldkampioen econometrie? Van 11 tot en met 13 april strijden de 120 beste studenten van over de hele wereld voor de 19e keer om de titel wereldkampioen econometrie. Dit jaar staat het onderwerp Economics of Happiness centraal in de Econometric Game, zoals de officiƫle naam van dit evenement is.
Lees verder

Rubicon-subsidie voor vier jonge onderzoekers UvA en AMC
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kent aan vier jonge talentvolle wetenschappers van de UvA en het AMC een Rubicon-subsidie toe. Met deze subsidie krijgen zij de kans om onderzoekservaring in het buitenland op te doen.
Lees verder

UvA Health Week stelt welzijn studenten en promovendi centraal
Een uitgebreid programma vol beweging, debat en kritische reflectie. Dat is de UvA Health Week, die plaatsvindt van maandag 16 t/m vrijdag 20 april. Tijdens de Health Week kunnen studenten en promovendi van de UvA op een laagdrempelige manier kennismaken met de thema's gezondheid en (psychisch) welzijn.
Lees verder