Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 19 april 2018

Universiteit van Amsterdam: Mindful op de werkvloer: UvA-wetenschappers ontwikkelen methode tegen stress en burn-out

Mindful op de werkvloer: UvA-wetenschappers ontwikkelen methode tegen stress en burn-out
Meer dan een miljoen medewerkers van bedrijven loopt jaarlijks het risico op een burn-out. UvA-wetenschappers en UvAminds-mindfulnesstrainers Esther de Bruin, Anne Formsma en Susan Bögels ontwikkelden een unieke, doeltreffende methode tegen werkstressklachten: Mindful2Work. Deze maand verschenen een handleiding voor professionals en een praktisch handboek voor deelnemers aan de training.
Lees verder

Zeven Comenius Fellowships voor onderwijsinnovatie aan de UvA
Drie onderwijsprofessionals van de UvA – Ilja Boor, Gaston Franssen en Lisa Gaikhorst – ontvangen een Comenius Senior Fellow-beurs van 100.000 euro voor innovatie binnen hun opleiding. Daarnaast krijgen vier UvA-docenten – Joris Buis, Stephanie Medlock, Sanneke Stigter en Farid Boussaid – een Comenius Teaching Fellowship van 50.000 euro voor innovatie binnen een onderwijsonderdeel.
Lees verder

UvA-hoogleraar Connie Bezzina verkozen tot KNAW-lid
Connie Bezzina, hoogleraar Moleculaire cardiogenetica aan aan de Faculteit der Geneeskunde van de UvA (AMC-UvA), is verkozen tot lid van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen ( KNAW). In totaal treden 21 nieuwe leden toe.
Lees verder