Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 24 april 2018

Universiteit van Amsterdam: Jouw digitale tweeling: dichterbij dan je denkt

Jouw digitale tweeling: dichterbij dan je denkt
Stel je voor dat je dokter een digitale kopie van jou in de computer heeft. Waarop een behandeling van eventuele ziektes uitgetest kan worden, als een vrijwilliger die altijd voor je klaarstaat. Jouw digitale tweeling ademt, loopt, kan zijn been breken, of hart- en vaatziekten ontwikkelen. En dat allemaal in de computer. Het klinkt nog als toekomstmuziek, maar onderzoekers over de hele wereld, waaronder aan de Universiteit van Amsterdam, werken hieraan. Dit voorjaar werd de film over het project 'Virtual Humans' openbaar gemaakt.
Lees verder

600 Scholieren naar Hannover Messe technologiebeurs
Op 23 en 24 april nemen scholieren uit heel Nederland deel aan een inspirerende schoolreis. Universiteiten en hogescholen, waaronder de UvA, organiseren een 2-daagse excursie naar de 'Hannover Messe Challenge 2018' voor leerlingen van 4 havo en 5 vwo. Uit de regio Amsterdam vertrekken zo'n 80 leerlingen – allen afkomstig van scholen uit het netwerk Bètapartners/Its Academy.
Lees verder

Succes creëert succes
Net-winnaars van een Veni-subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) hebben een 2,5 keer grotere kans om de vervolgsubsidie Vidi in de wacht te slepen dan net-verliezers. Dit blijkt uit onderzoek van sociologen van de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Utrecht en The University of California, Berkeley.
Lees verder