Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 24 april 2018

Universiteit van Amsterdam: Corentin Coulais genomineerd voor talentprijs New Scientist

Corentin Coulais genomineerd voor talentprijs New Scientist
UvA-natuurkundige Corentin Coulais is genomineerd voor de prijs van Wetenschapstalent 2018, een competitie georganiseerd door het tijdschrift New Scientist. Coulais, die onderzoek doet naar machine-materialen, is een van de 25 genomineerden uit Nederland en Belgiƫ. Een publieksstemming en juryrapport bepalen welke vijf genomineerden de kans krijgen om hun onderzoek in de finale te pitchen. Stemmen kan tussen 24 april en 6 mei op newscientist.nl.
Lees verder

Positief advies NVAO-visitatiecommissie voor MSc Law & Finance
Op donderdag 12 april heeft een visitatiecommissie van de NVAO een bezoek gebracht aan de faculteiten Rechtsgeleerdheid en Economie en Bedrijfskunde om de nieuwe, gezamenlijke MSc Law & Finance te beoordelen.
Lees verder

Wetenschappers beogen grote Europese AI-samenwerking
Max Welling, hoogleraar Machine Learning aan de Universiteit van Amsterdam, behoort tot een groep vooraanstaande Europese wetenschappers met plannen om een multinationaal instituut voor kunstmatige intelligentie (AI) onderzoek van wereldklasse op te richten. Het European Lab for Learning and Intelligent Systems (Ellis) zal top-onderzoekstalent in het veld opleiden, met als doel AI-specialisten voor Europa te behouden.
Lees verder