Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 10 april 2018

Universiteit van Amsterdam: Celbiologen ontrafelen ontkiemingsstrategie van bacteriële sporen

Celbiologen ontrafelen ontkiemingsstrategie van bacteriële sporen
Celbiologen van UvA's Swammerdam Institute for Life Sciences hebben een methode ontwikkeld waarmee de verandering in eiwitsamenstelling van een bacteriële spore naar vegetatief groeiende cellen met grote precisie kan worden gevolgd. De resultaten bieden aanknopingspunten om de vorming van voedselbedervers en -pathogenen gericht te remmen.
Lees verder

ERC Advanced Grants voor Hal Caswell en Dennis Rodgers
De European Research Council (ERC) kent prestigieuze Advanced Grants toe aan UvA-hoogleraren Hal Caswell en Dennis Rodgers. De subsidie, die per project respectievelijk 1,2 en 2,5 miljoen euro bedraagt, wordt toegekend op basis van wetenschappelijke excellentie van de wetenschapper én het onderzoeksvoorstel. In beide projecten staat dynamiek centraal: bij bioloog en demograaf Caswell gaat het om de dynamiek van verwantschap, bij sociaal-antropoloog Rodgers om die van bendes.
Lees verder

UvA bouwt nieuw onderwijsgebouw op Roeterseilandcampus
Vanaf collegejaar 2019-2020 zal het aanbod aan collegezalen worden uitgebreid met een flexibel onderwijsgebouw. Op initiatief van de 3 faculteiten op de Roeterseilandcampus heeft het College van Bestuur hiertoe besloten.
Lees verder