Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 16 april 2018

Universiteit Twente: 'Onzekere software' toch voorspelbaar maken

'Onzekere software' toch voorspelbaar maken
De zelfrijdende auto baseert er zijn rijgedrag op, en ook de autonome robot kan straks niet zonder. 'Probabilistische' computerprogramma's krijgen een steeds belangrijke plaats in kunstmatige intelligentie. Deze software krijgt te maken met heel veel onzekere en 'real-world' data. Hoe kun je, bij al die onzekerheid, verifiëren of het goed werkt? Prof. Joost-Pieter Katoen, hoogleraar aan RWTH in Aken en de Universiteit Twente, gaat het onderzoeken en ontvangt hiervoor een Advanced Grant van 2,5 miljoen euro van de European Research Council.
Lees verder

Minder vaak gevorderde borstkanker door deelname aan bevolkingsonderzoek
Bij vrouwen die deelnemen aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker wordt beduidend minder vaak gevorderde borstkanker bij diagnose gevonden, in vergelijking met vrouwen die niet of onregelmatig deelnemen aan dit landelijke bevolkingsonderzoek.
Lees verder

Witte LEDs kunnen krachtiger en 'groener'
Witte LEDs hebben gezorgd voor een drastische energiebesparing in onze verlichting. Toch kan het nog beduidend goedkoper en duurzamer, aldus Maryna Meretska van de Universiteit Twente. Zij wil LEDs ontwikkelen die meer licht geven terwijl voor hun productie minder dan de helft van de hoeveelheid fosfor nodig is. Om haar ideeën voor deze 'M-white LED' uit te werken, krijgt zij de kans om twee jaar onderzoek te doen aan Harvard University, dankzij een Rubicon subsidie van NWO.
Lees verder

Crisissituaties: rollen professionals, burgers en data verschuiven
Welke lessen kunnen we trekken uit de respons op grote crises en rampen? Hoe verhoudt de rol van de professional zich tot die van de burger? En welke data kunnen en mógen we gebruiken in crisissituaties? Het seminar 'Crossing Boundaries', waarvan de Universiteit Twente één van de organisatoren is, vindt op 18 april plaats tijdens de tweedaagse beurs 'eRIC' op Twente Airport.
Lees verder