Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 23 april 2018

Universiteit Twente: Hightech ‘habijt’ maakt meditatie meetbaar

Hightech 'habijt' maakt meditatie meetbaar
In de afgelopen maanden realiseerde kunstenaar Danielle Roberts een hightech meditatiepak in samenwerking met DesignLab Universiteit Twente.
Lees verder

Versterkte samenwerking voor waterbeheer in Indonesië
Indonesië is een enorm land dat te kampen heeft met een groot aantal zeer complexe problemen op het gebied van waterbeheer. In veel gevallen bestaat er zelfs een direct oorzakelijk verband tussen deze problemen en grotere uitdagingen die Indonesië het hoofd moet bieden, zoals armoede, ongelijkheid van mannen en vrouwen, schade aan het milieu en natuurrampen. De regeringen van Indonesië en Nederland hebben de handen ineengeslagen om deze problemen aan te pakken en afgesproken om de samenwerking op het gebied van waterbeheer voort te zetten.Diverse kennisinstellingen, waaronder de Faculteit ITC van de Universiteit Twente, krijgen een rol in het programma.
Lees verder

600 scholieren naar Hannover Messe om interesse voor technologie aan te wakkeren
De Scholieren bezoeken vooraf de Science Day op de campus van de Universiteit Twente met een lezing van Nobelprijswinnaar Ben Feringa.
Lees verder

Nieuwe waterstofauto uit Twente is zuiniger en sneller dan ooit
Studententeam Green Team Twente van de Universiteit Twente onthulde vandaag de gloednieuwe waterstofauto de Aurora One in de Grolsch Veste in Enschede. Deze waterstofauto van de toekomst strijdt in juli op wereldniveau om de titel: meest zuinige en snelste stadsauto.
Lees verder