Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 30 april 2018

Technische Universiteit Delft: Supercomputing gebruikt voor modellering van neerslag in Afrika

Supercomputing gebruikt voor modellering van neerslag in Afrika
Professor Nick van de Giesen heeft een IBM Technology & Data-beurs ontvangen in de vorm van gratis gebruik van supercomputing en weergegevens. Het project van prof. Van de Giesen en Camille le Coz (beiden verbonden aan de afdeling Water Management) richt zich op weergegevens over Afrika en het simuleren van de neerslag in dat werelddeel, met als doel boeren weerbaarder te maken.
Lees verder

Super computing power for rainfall modelling in Africa
Prof. Nick van de Giesen received an IBM Technology & Data grant in the form of free super computing power and weather data. The project of Prof. Van de Giesen and Camille le Coz (both from the Water Management department) focusses on the simulation of rainfall and weather data in Africa to increase farmer resilience.
Lees verder

Cas3: een biologische hengel en versnipperaar in één
CRISPR-Cas9 heeft gene editing een stuk eenvoudiger gemaakt, en gaat er op termijn voor zorgen dat we erfelijke ziekten uit ons DNA kunnen schrijven.
Lees verder

Stranden dijen wereldwijd uit
We zijn gek op strandvakanties en ongeveer een kwart van de wereldbevolking woont langs de kust vanwege de gunstige economische ligging. Maar hoe kustgebieden zich in de loop der jaren wereldwijd ontwikkeld hebben, was tot nu toe echter nauwelijks in beeld. Delftse wetenschappers brengen hier nu verandering in. Onderzoekers van Deltares, TU Delft en IHE hebben 50.000 stranden over een periode van 35 jaar geanalyseerd. Hun bevindingen presenteren zij vandaag in Nature Scientific Report.
Lees verder