donderdag 5 april 2018

Technische Universiteit Delft: Open Education Global Conference 2018

Open Education Global Conference 2018
Nederlandse universiteiten streven naar 'open access' publicatie van hun onderzoek. Wereldwijd streven steeds meer universiteiten en docenten ook naar open onderwijs, het vrij delen van leermaterialen, veelal online.
Lees verder

Micro-CT scanner ontrafelt prehistorische verrassingseieren
Op een Tilburgse bouwplaats vonden archeologen een paar jaar geleden dertien eivormige objecten. Met behulp van geowetenschapper Dominique Ngan-Tillard van de TU Delft en de micro CT-scanner van het Geoscience & Engineering Lab is het nu mogelijk om binnenin de 'eieren' te kijken. De 3D-opnames van de 'eieren' laten bijzondere afdrukken in de schalen zien.
Lees verder

Science Centre Delft genomineerd voor Museumprijs 2018
Science Centre Delft, onderdeel van de TU Delft, is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. Naast de eer, maakt het Science Centre kans op een bedrag van € 100.000.
Lees verder

Provincie Zuid-Holland gaat met bedrijven en universiteiten overgang naar circulaire economie versnellen
Het programma ACCEZ, voluit Accelerating Circular Economy Zuid-Holland, is een initiatief van de provincie Zuid-Holland in samenwerking met de Universiteit Leiden,TUDelft, Erasmus Universiteit Rotterdam (samenwerkend in de strategische alliantie LDE), Wageningen University & Research en VNO-NCW West. Het programma koppelt bedrijven die werk willen maken van de circulaire economie aan wetenschappers. Samen gaan zij aan de slag met opgaven rondom knelpunten én kansen van de circulaire economie in een specifiek gebied of over een bepaald onderwerp. Denk aan juridische belemmeringen bij het gebruik van restafval om bodemdaling tegen te gaan, iets wat speelt in het Groene Hart. Zo geeft het programma daadwerkelijk toegang tot de circulaire economie, waarbij herbruikbaarheid van producten en grondstoffen wordt gemaximaliseerd.
Lees verder