Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 26 april 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Ko de Ridder Officier in de Orde van Oranje Nassau

Ko de Ridder Officier in de Orde van Oranje Nassau

Prof.dr. Jacobus (Ko) de Ridder is op 26 april koninklijk onderscheiden tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De Ridder (Oostvoorne, 1949) was tot zijn emeritaat in 2014 hoogleraar Bestuurskunde en is sindsdien honorair hoogleraar Comparative Public Management bij de faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG. Hij is een veelzijdige, gezaghebbende hoogleraar die er uitstekend in is geslaagd om de wisselwerking tussen bestuursrecht en bestuurskunde te bevorderen. Zo was hij een van de grondleggers van de voor Nederland unieke onderzoeksgroep die juridisch normatief en sociaalwetenschappelijk empirisch onderzoek combineerde.

Lees verder

Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference from 10-13 June 2018 in Groningen

The round tables on the impact of climate policies on international competitiveness and ' Sector coupling – clean energy opportunities and challenges ' during the 41st International IAEE Energy conference from 10-13 June 2018 in Groningen. Learn more about the round tables and register for the Energy conference!

Lees verder

Robert Lensink Officier in de Orde van Oranje Nassau

Prof.dr. Robert Lensink is op 26 april koninklijk onderscheiden tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Lensink (Tiel, 1962) is hoogleraar Finance & Financial Markets aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG (80%) en hoogleraar Finance & Development binnen de Development Economics Group van Wageningen University & Research (20%). Alom staat hij bekend als een eminente onderzoeker, een inspirerende mentor en collega en een bevlogen opleider, met een sterke voorkeur en onvermoeibare inzet voor Afrika en de economie van de derde wereld in het algemeen.

Lees verder

Succesvolle Cannabis Expert Meeting in Groningen

Op dinsdag 17 april 2018 organiseerde Michelle Bruijn, promovenda aan de vakgroep Algemene Rechtswetenschap, de eerste cannabis expert meeting in Groningen. Zij bracht zowel wetenschappers als professionals uit de praktijk bij elkaar en gaf daarmee de aftrap van de internationale dialoog en onderzoekssamenwerkingen op het terrein van cannabisregulering.

Lees verder