Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 4 april 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Green Office organiseert Rondetafelbijeenkomst met VN klimaatgezant Marcel Beukeboom

Green Office organiseert Rondetafelbijeenkomst met VN klimaatgezant Marcel Beukeboom

The Nederlandse klimaatgezant Marcel Beukeboom komt deze week op bezoek in Groningen. Hij gaat in gesprek met RUG-studenten over klimaatverandering in een door de Green Office georganiseerde rondetafelbijeenkomst.

Lees verder

Nasser Kalantar verandert lood in kennis

De oude alchemisten droomden ervan lood in goud te veranderen. Maar kernfysicus Nasser Kalantar-Nayestanaki heeft een andere droom: hij wil weten hoe 82 protonen en 126 neutronen samen de kern van een lood-atoom kunnen vormen. Die droom jaagt hij al ruim twintig jaar na bij het KVI-CART onderzoeksinstituut van de RUG.

Lees verder

Weergek, wetenschapper en waarschuwer

Richard Bintanja is honorair hoogleraar Climate and Environmental Change aan de RUG. Bij het KNMI onderzoekt hij hoe klimaat, leven en koolstofdioxide elkaar beïnvloeden, met name in het noordpoolgebied, nu en in de toekomst. 'Ik word niet moedeloos, nee. Ik wil vooral graag ontdekken hoe het Arctische systeem in elkaar zit.' Begin dit jaar hield hij zijn oratie.

Lees verder

Kim Bootsma wint Johanna W.A. Naberprijs 2018 voor scriptie over geschiedenis van het militaire vrouwenkorps

Kim Bootsma wint Johanna W.A. Naberprijs 2018 voor scriptie over geschiedenis van het militaire vrouwenkorps

Lees verder